Pod označením hydro protein se ukrývá syrovátkový hydrolyzát, který patří mezi nejvíce kvalitní dostupné proteiny. Je vyráběn složitým a přesto šetrným procesem, kdy výsledkem je produkt enzymaticky štěpený na kratší peptidy. Dalo by se říct, že je pro tělo tzv. předtrávený a zbytečně nezatěžuje trávící soustavu a živiny putují co nejrychleji rovnou do svalů. I mezi jednotlivými hydro proteiny však mohou být rozdíly kvality vyplývající hlavně ze stupně hydrolýzy.
Při výrobě syrovátkového hydrolyzátu dochází k enzymatické hydrolýze výchozí složky, kterou nejčastěji bývá syrovátkový isolát. Tímto enzymatickým štěpením dlouhých řetězců syrovátkového proteinu dochází k jejich zkracování, což je lepší pro vstřebatelnost a využitelnost v lidském organismu. Tato výrobní technologie je nákladná, což se odráží i na vyšší ceně za tento velmi kvalitní protein. Jednotlivé hydrolyzáty se liší i stupněm hydrolýzy, přičemž platí, že čím vyšší hydrolýza proteinu, tím lepší a rychlejší vstřebatelnost. Ovšem vedlejším efektem u vyšší hydrolýzy je vyšší cena výroby a horší nahořklá chuť, ale tohle dokážou výrobci již zamaskovat a může chutnat výborně i hydro s hydrolýzou DH32.
Pro zpracování tohoto proteinu je použita nejvyšší hydrolýza DH32. Právě proteiny štěpené hydrolýzou DH32 jsou nejlepší možnou volbou, která je k dostání na trhu s proteinovými suplementy. Pokud chcete nejrychlejší protein na trhu a dávat svému tělu to nejlepší volte tento proteinový přípravek.
Hodně výrobců neuvádí stupeň hydrolýzy a snaží se tímto způsobem šidit zákazníky.
Hydro protein je nejlepší užívat po tréninku nebo po probuzení, naopak na noc se moc nedoporučuje.